Terug naar informatie artikelen Mogelijkheden voor een luxe kerstdiner
Vrije tijd

Mogelijkheden voor een luxe kerstdiner

We kijken allemaal weer uit naar de aankomende feestdagen. Met kerst spreken we af met familie en vrienden om heerlijk samen te gaan eten. Deze dagen staan garant voor gezelligheid en het is ook het perfecte moment om aan anderen te denken. Misschien kun je eens een buurvrouw uitnodigen die alleen is, of een vriend die het moeilijk heeft. Aan de einde van de dag zijn we tenslotte allemaal gelijk. Je kunt een kerstdiner zelf maken, of een kerstdiner bestellen.


Zelf een kerstdiner maken

Als je met z’n allen gaat eten tijdens de kerstdagen wil je natuurlijk genieten van gerechten met verse ingrediënten. Verder zorg je ervoor dat het er feestelijk uitziet. Op deze dagen doe je graag wat meer als normaal. Er wordt vaak gekozen voor minimaal drie gangen, al kiezen de meeste voor wat meer gangen. Dat vraagt een hoop tijd en daarom is het van groot belang dat je goed bent voorbereid. Zorg dat je alles tijdig in huis hebt en onderzoek wat je eventueel van te voren al klaar kunt maken.

Maak het kerstdiner extra speciaal door feestelijke sterretjes te gebruiken.
Maak het kerstdiner extra speciaal door feestelijke sterretjes te gebruiken.

Samen voor het kerstdiner zorgen

Zoals gezegd kost het veel tijd om een uitgebreid feestmaal op tafel te zetten. Het is daarom wellicht een goede optie om samen met alle andere gasten voor het eten te zorgen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen afspreken dat iedereen voor een gang zorgt. De één het voorgerecht, de ander het hoofdgerecht en iemand anders weer het dessert. Zo kun je de taken eerlijk verdelen en ben je minder in de keuken bezig, waardoor je meer kunt genieten van de gezelligheid.

Maak het feestmaal verzorgen gemakkelijker door de taken voor het kerstdiner eerlijk onder de gasten te verdelen.
Maak het feestmaal verzorgen gemakkelijker door de taken voor het kerstdiner eerlijk onder de gasten te verdelen.

Kookboeken voor inspiratie

De vraag ‘wat gaan we maken voor kerst?’ komt ieder jaar weer terug. Je kunt op internet verschillende recepten websites afstruinen om te kijken welke gerechten er dit jaar bij jouw kerstfeest passen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een aantal kookboeken aan te schaffen en daar je inspiratie uit te halen. Verder kun je ook op goede ideeën komen door verschillende tijdschriften door te bladeren. Zo hebben verschillende supermarktketens als de Jumbo, Albert Heijn en LIDL folders met luxe gerechten en recepten.

Op het moment dat je weet wat je wilt gaan maken voor de feestdagen is het aan te raden om het een keer eerder te maken. Zo kun je testen of het recept smaakt en je het daadwerkelijk wilt gaan serveren tijdens de kerst. Het zou vervelend zijn als je een gerecht op tafel zet dat vervolgens teleurstelt.

Haal inspiratie uit kerst kookboeken en probeer dit samen gezellig uit.
Haal inspiratie uit kerst kookboeken en probeer dit samen gezellig uit.

Luxe vlees kopen bij de slager

Tijdens het kerstdiner willen we graag iets eten wat we normaal niet doen. Er wordt daarom vaak gekozen voor luxe vleesgerechten. Denk bijvoorbeeld aan een Ribeye, Entrecote of een Tomahawk. Omdat slagers meestal maar een beperkte voorraad hebben is het verstandig om er op tijd bij te zijn. Indien mogelijk, wordt het aangeraden om vlees alvast te reserveren. Zo weet je zeker dat je niet misgrijpt. Rondom deze periode worden er vaak ook in supermarkten luxe vleesproducten aangeboden. Deze zijn van iets mindere kwaliteit, maar wel stukken voordeliger. Om te voorkomen dat je ook andere producten misgrijpt met de boodschappen doen, zou je kunnen overwegen om je boodschappen online te bestellen.

Voorkom misgrijpen en bestel op tijd luxe vleesgerechten bij de slager.
Voorkom misgrijpen en bestel op tijd luxe vleesgerechten bij de slager.

Luxe kerstdiner laten bezorgen

Het is natuurlijk hartstikke leuk om voor het kerstdiner te zorgen, maar het is een feit dat het een heleboel werk is. In sommige gevallen komt dat niet lekker uit, bijvoorbeeld omdat je het veel te druk hebt met werk. Een kerstdiner bestellen kan dan een uitkomst zijn. Het complete diner, van A tot Z wordt voor je geregeld. Het enigste wat je hoeft te doen, is het thuis even opwarmen en je kunt gaan genieten van een mooie kerst met de hele familie.

Laat je kerstdiner tijdig bezorgen en geniet zonder zorgen.
Laat je kerstdiner tijdig bezorgen en geniet zonder zorgen.